Kuka Susanna?

Olen 1982 syntynyt Lahdesta lähtenyt ja Lahteen palannut nuori nainen. Nyt jo historian havinaa olevan Salpausselän lukion käytyäni vuosina 1998-2001 päätin kansianvälistää itseäni ja lähdin Luxembourgiin au pairiksi. Palattuani takaisin Suomeen opiskelin puheviestintää, tein töitä ja opiskelin taas ja tein töitä. Lahden ja Luxembourgin lisäksi olen asunut Turussa, Helsingissä, Espoossa ja Jyväskylässä, joista viimeisimmässä opiskelin ammattikorkeakoulun englanninkielisessä Music and Media Management -koulutusohjelmassa.

Olin ensimmäistä kertaa ehdolla Lahden kaupunginvaltuustoon vuoden 2012 kunnallisvaaleissa Kokoomuksen listalta. Ensikertalaiselle 49 äänen saalis ja sijoitus 178. (ehdokkaita 354) oli siihen nähden erinomainen, että palasin Lahteen 9 vuoden poissaolon jälkeen. Valittamalla asiat harvoin paranevat, mutta kun itse tekee töitä asioiden eteen, saa aikaan myös tuloksia. Vaikkei valtuustopaikkaa tuolloin irronnutkaan, valittiin minut Radio- ja tv-museosäätiön hallituksen jäseneksi, sekä Lahden seudun ympäristölautakunnan (vuoden 2016 alusta Lahden rakennus- ja ympäristölautakunta) ja leikkialuetoimikunnan varajäseneksi. Toisen kerran olin ehdolla kuntavaaleissa keväällä 2017. Äänisaalis kasvoi toki (87 ääntä, sijoitus 179./404.), mutta panostukseni pienen lapsen kanssa ei tällä(kään) kertaa riittänyt valtuustoon. Sen sijaan minut valittiin jatkamaan Radio- ja tv-museosäätiön hallituksessa, mistä olen kovin iloinen. Olen myös sivistyslautakunnan varapuheenjohtajan, Sari Niinistön, varajäsen. Tästäkin olen erityisen otettu. Kasvatukseen ja koulutukseen liittyvät asiat ovat toki työkokemukseni sekä oman elämäntilanteeni vuoksi minulle tärkeitä. Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, varajäsenyys löytyy myös Päijät-Hämeen jätelautakunnasta. Kokoomuksen asioihin toki vaikutan Etelä-Lahden Kokoomuksen jäsenenä ja yhdistyksen puheenjohtajana sekä Kokoomuksen Lahden kunnallisjärjestön hallituksen jäsenenä.

Työ, vapaaehtoistyöt ja harrastukset

Työskentelen tällä hetkellä lahtelaisessa, kansainvälisessä yrityksessä markkinointiviestinnän asiantuntijana.

Olen aina tehnyt myös vapaaehtoisuuteen perustuvaa työtä. Paljon. Tällä hetkellä vastaan useamman yhdistyksen, seuran tai muun yhteisön sosiaalisen median kanavista tai nettisivuista. Vuosina 2003-2009 toimin aktiivisesti Lahti-promona, joista varmasti yksi näkyvin tehtävä on ollut Salpausselän kisoissa, joissa me promot heiluttelimme osallistujamaiden lippuja, tanssimme ja jumppautimme yleisöä, sekä avustimme palkintojen jaossa. Toisin sanoen, olen toiminut kisatyttönä useamman vuoden. Itse vastasin myös koko porukan tanssi- ja jumppakuvioiden koreografioista, olin mukana rekrytoimassa uusia promoja ja edustamassa Lahtea mitä erilaisimmissa tapahtumissa milloin missäkin. Lisäksi olen ollut kisoissa töissä muissa tehtävissä, ensimmäisen kerran jo vuonna 2000. Koreografioita valmistelin myös useamman vuoden Pelicansin cheerleaderina. Osaamisalaani on siis erityisesti tikku-ukoilla piirrettyjen liikkeiden hahmottelu paperille. Todella kätevä taito. Samoin kuin nykyisen luisteluharrastukseni myötä ohjelman askelsarjojen kirjoittaminen tahti tahdilta.

Harrastuksiani ovat muodostelmaluistelu aikuisten kansallisessa kilpasarjassa, ulkoilu, valokuvaus, mökkeily, some ja yhdistystoiminta. Jo lapsena aloitettu luisteluharrastus sai jatkoa kilpailevassa lahtelaisessa aikuisjoukkueessa palattuani vuonna 2012 takaisin Lahteen. Sunnuntai-iltaisin minut löytääkin pääsääntöisesti muiden luistelijanaisten kanssa SOL tai ISKU Areenalta.