Teemani Lahden kuntavaaleissa 2021

Olen ajatuksiltani melko vihreä kokoomuslainen. Päätöksenteossa ympäristövastuu on mielestäni huomioitava siinä missä sosiaaliset vaikutuksetkin. Tasapainoinen talous on kaupungin toiminnan ja kaupunkilaisten hyvinvoinnin perusta, mutta päätösten kohteena on aina ihminen. Siksi on laajasti kuunneltava toisiamme, ymmärrettävä ja ennustettava ihmisen toiminnan ja arvomaailman muutosta, jotta aidosti voidaan tehdä hyvään tulevaisuuteen kantavia päätöksiä. Tänään tehdyt päätökset vaikuttavat ajallisesti mitattuna eniten lapsiemme elämään. Niiden, jotka eivät välttämättä vielä itse pääse päätöksiä tekemään. Päätöksentekijänä pidän tämän ajatuksen mielessäni aina, ja siihen pohjautuvat myös teemani, joiden puolesta olen pyrkinyt vaikuttamaan ilman vaalejakin.

Kestävä, kasvava kaupunki:

Kaupunkimme erinomaisuus on sen monipuolinen ympäristö, joka on kaikkien saavutettavissa helposti. Luonnon ja siellä liikkumisen läheisyys on arvo, jonka puolesta on tehtävä töitä. Jatkossakin rakennetaan ja edistetään investointeja, jotka luovat elinvoimaa ja työllisyyttä, mutta se on tehtävä tavalla, joka on sekä ekologisesti että sosiaalisesti kestävää.

Lapsiystävällinen Lahti:

Kunnan tärkein tehtävä on pitää huolta lapsista. Lapsiin, nuoriin ja perheisiin kohdistuviin palveluihin panostaminen maksaa itsensä takaisin pitkässä juoksussa. Yhdenvertaisista mahdollisuuksista sujuvaan ja turvalliseen arkeen sekä tulevaisuuden rakentamiseen hyötyy koko Lahti sen jokaista asukasta myöten. Lapsiystävällisyys voi olla yksi kaupunkimme strategisista valinnoista ja ennen kaikkea sen täytyy olla kaupunkimme asenne.

Liikkuvat, hyvinvoivat asukkaat:

Lahden on panostettava monipuolisiin, kaikille kuntalaisille helposti lähestyttäviin ja käytettäviin liikuntamahdollisuuksiin. Liikunnalla on positiivinen vaikutus niin fyysiseen terveyteen kuin mielen hyvinvointiin. On yleissivistystä ymmärtää, että yhteiskunnan sosiaali- ja terveyskuluihinkin on mahdollista vaikuttaa laskevasti yksilöiden hyvinvointia lisäävillä toimenpiteillä.

Kulunut vuosi on muuttanut työntekoa pysyvästi eikä työ enää määritä asuinpaikkaa. Jatkossa ihmiset hakeutuvat yhä enemmän mieltymystensä mukaiseen asuinympäristöön, paikkaan jossa kaikki tarvittava on lähellä ja helposti saatavissa. Vapaa-ajan viettomahdollisuudet harrastuksineen on yksi iso osa ihmisten arkea. Tämä on huomioitava kaupungin tulevissa kehittämishankkeissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *