Vaalit lähestyy

Vaikka itse olenkin yhteiskunnallisesti aktiivinen ja mukana esimerkiksi paikallisen kokoomuksen toiminnassa, olen tänä vaalivuotena poikkeuksellisesti jättänyt aktiivisen vaalitoiminnan väliin. En siis tarkoita, että olisin ehdokkaaksi lähtenyt, vaan sitä, etten ole kenenkään ehdokkaan tiimissä aktiivisesti mukana. Olen toki lupautunut yhdelle jos toisellekin vaalipiirimme ehdokkaalle tekemään jotain pieniä auttelevia etähommia esimerkiksi sosiaalisen median tai muun viestinnän parissa, mutta sattuneesta syystä johtuen en aio kirmata vaalikentillä ehdokkaiden mukana tai juosta postilaatikoita läpi esitejakelun muodossa.

On ollut ihan piristävää olla etäällä tuosta kaikesta touhusta. Olen tosin huomannut, että olemalla ns. keskiympyrän ulkopuolella havaitsen kaikki epäkohdat paljon tarkemmin. Asioita, joita kannattaisi tehdä toisin, omasta mielestäni. Toki, jokaisella on omat mielipiteensä, mutta jos joku asia saa minut nyt etäällä olevana kansalaisena ärsyyntymään, niin miten paljon se asia ärsyttääkään jotain muuta ihmistä. Yhtäkkiä olen huomannut olevani todella kriittinen. Toivottavasti kritiikin vastaanottajat osaavat ottaa sen rakentavana palautteena. Pakkohan niiden on, ei muuten pitkälle pötkitä eduskunnassa, jos sinne asti pääsevät. Kuntapolitiikasta olen kuitenkin huomannut, että ani harva osaa suhtautua palautteeseen järkevästi. Helposti pahoitetaan mieli, etsitään kritiikin esittäjästä epäkohta ja julistetaan se kansalle, vähän niin kuin kostona omaan nilkkaan osuneesta pilkasta. Sama tapahtuu puolueiden välillä. Toitotetaan kovaan ääneen yhteistyön tekemistä ja sen luomia mahdollisuuksia, mutta sorrutaan samalla nostelemaan niitä vastustajan epäkohtia ja virheitä esiin oman erinomaisuuden korostamiseksi. Todellisuudessa oma erinomaisuus ei pitäisi olla riippuvainen toisen heikkoudesta.

Puolueaktiivien käyttäytymistä on ollut jännä seurata. Toistuvat mielipidemittaukset aiheuttavat aina tuloksesta riippuen hehkutuksen siitä, että nyt menee hyvin ja kansa on oikeassa, tai vastaavasti vähättelyn siitä, että nämä nyt ovat vain tällaisia gallupeja, oikeat kannatukset mitataan sitten vaaleissa. Mielenkiintoista on nähdä, miten tämä taistelu kansanedustajien paikoista vielä kehittyy seuraavan kuukauden aikana. Vaalituloksia odotellen.

Scroll to Top